Kandinsky College Locatie Molenhoek

Wintersportkamp 2019

Net als afgelopen jaren zal ook dit jaar weer de reis naar Oostenrijk gaan. Het gebied waar we de sneeuw in zullen duiken is “skicircus Saalbach”. Een groot en modern gebied met veel mogelijkheden voor iedere wintersporter; skiërs, snowboarders, beginners en gevorderden. Door de verbinding met Fieberbrunn is het gebied vanaf dit jaar uitgebreid naar 270 km piste. Daardoor is dit het grootste skigebied van Oostenrijk geworden.

 

Wintersportkamp

Trailer

Data

Vertrek uit Nederland: zaterdagavond 26 januari 2019 ca. 19.30u

Aankomst in Oostenrijk: zondagmorgen 27 januari 2019 om ca. 08.00u

Vertrek uit Oostenrijk: donderdagavond 31 januari 2019 om ca. 19.00u

Aankomst in Nederland: vrijdagmorgen 1 februari 2019 om ca. 7.30u

Omdat bijna iedereen op zaterdag moet sporten hebben we ervoor gekozen om pas op zaterdagavond te vertrekken en op vrijdagochtend terug te komen. Zo hoef je niets te missen van jouw wedstrijden.

Accomodatie

We verblijven dit jaar weer in dezelfde accommodatie als een aantal jaren geleden. De accommodatie is ons dus bekend en is afgelopen jaren erg goed bevallen. Daarbij zijn er vorig jaar sneeuwkanonnen geplaatst waardoor de piste naar de accommodatie altijd besneeuwd is. De accommodatie ligt meer vooraan in het dal (dorpje Vorderglemm), waardoor we meer van de andere kant van gebied kunnen zien. Zo zal er ook voor de leerlingen die al vaker zijn mee geweest weer wat extra uitdaging zijn. Voordeel voor de beginners is dat er een beginnerspiste naast de accommodatie ligt.

Adres: Ferienhof Wölflbauer Wölflweg 75 5753 Saalbach

Voor meer informatie en foto’s zie www.woelflbauer.at

Kosten

De kosten voor deelname aan de reis zijn €525,-

Deze kosten kunnen in termijnen worden betaald (meer info hieronder bij betaling).
Bij de prijs is het volgende allemaal inbegrepen:

 • 7-daagse reis
 • Vervoer per 60-persoons Comfort Class touringcar (bus blijft ter plaatse)
 • 4 overnachtingen meerpersoons kamers met elk eigen sanitair
 • 4 maal ontbijt (eerste ontbijt op maandagmorgen)
 • 4 maal driegangendiner (eerste diner op zondagavond)
 • Laatste diner voor vertrek op de vertrekdag en gebruik van douches
 • 5 dagen liftpas voor 270km piste
 • Huur helm
 • Huur ski- of snowboardmateriaal
 • 6 dagdelen ski- of snowboardles van een Nederlandse instructeur
 • Avondprogramma
 • Reis- en ongevallenverzekering met wintersportdekking
 •  Begeleiding vanuit Kandinsky College Molenhoek

Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • Annuleringverzekering
 • Wintersportkleding
 • Lunch

Betaling

Omdat we de betaling in kleine bedragen willen verdelen, is het noodzakelijk om vóór 26 oktober in te schrijven. Het bedrag wordt dan verdeeld over 3 termijnen. Het bedrag van € 525,- wordt betaald via Wis Collect. Hiervoor ontvangt u in de week van 29 oktober een uitnodiging in uw mailbox. Het mailadres dat bekend is in Magister wordt hiervoor gebruikt. Controleer zo nodig ook uw ongewenste e-mail. Hierin zit een link waarmee u rechtstreeks in het betalingssysteem komt. U hoeft geen wachtwoord en/of loginnaam te gebruiken. Met deze link kunt u in één keer betalen of in 3 termijnbetalingen. De termijnbetalingen worden op 30 oktober 2018 (€175,-), 30 november 2018 (€175,-) en 30 december 2018 (€175,-) via iDeal geïncasseerd.  

Eigen materiaal

Wanneer je zelf in het bezit bent van materiaal kun je dat aangeven op het inschrijfformulier, zodat wij de kosten voor het materiaal (€12,-) in mindering kunnen brengen. Bij betaling kun je zien hoe dat wordt geregeld.

Skiën of snowboarden?

Iedere deelnemer mag kiezen of je wilt gaan skiën of snowboarden. De ervaring leert dat een beginnende snowboarder lang aan het oefenen is voordat hij zelfstandig een afdaling kan maken. Je bent beperkt om het gebied te verkennen. Iemand die al eerder heeft geskied, heeft een bepaalde voorkennis waardoor hij wel wat makkelijker het snowboarden leert. Wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat raden we je aan om te beginnen met skiën. Het is eenvoudiger om deze basis aan te leren en je kunt hiermee al vlot verschillende afdalingen maken. Het échte wintersportgevoel beleef je dus eerder als een beginnende skiër dan een beginnende snowboarder.

Voor ieder niveau wordt een groep samengesteld waarbij les wordt verzorgd door een Nederlandse instructeur. Alle deelnemers worden ingedeeld in lesgroepen. Er worden groepen gemaakt voor de beginnende skiërs en snowboarders en ook voor de licht gevorderde skiërs en snowboarders. In sommige gevallen worden de gevorderde skiërs en snowboarders samengevoegd.

Organisatie

De organisatie van deze reis hebben we uitbesteed aan G2-reizen. G2-reizen heeft een eigen verhuurafdeling met recent materiaal (Salomon, Atomic en Rossignol). Zij zorgen ervoor dat het materiaal bij aankomst klaar staat.

G2-reizen hanteert de ANVR-reisvoorwaarden, is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en bij de SGC (Stichting Geschillen Commissies reizen). Alle touringcars beschikken over het ‘Keurmerk’ voor touringcarbedrijven.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de site. Nadat je bent ingeschreven, is de inschrijving nog niet compleet. Je krijgt via wis-Collect een email toegezonden en pas als alle termijnen betaald zijn mag je mee met de reis.

Als je meegaat moet je in het bezit zijn van een eigen geldig paspoort of identiteitsbewijs. Je mag niet op het paspoort van je ouders reizen.

Let op:

 • Na de eerste betalingstermijn is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. Een bedrag van €50,- wordt in mindering gebracht vanwege reeds gemaakt kosten.
 • Wanneer er een reden is om terug te trekken, dan dient de deelnemer een annuleringsverzekering te hebben afgesloten.
 • Bij over-inschrijving zal er een loting plaatsvinden.
 • Bij niet doorgaan wegens te weinig deelnemers wordt het reeds betaalde bedrag uiteraard terugbetaald.

Hier vindt u een link naar de lotingsprocedure.

Inschrijven vóór 26 oktober 2018

Informatieavond

De informatieavond zal binnenkort plaatsvinden. We geven zo snel mogelijk aan wanneer deze is. Wij vinden het fijn als je bij inschrijving aangeeft of je aanwezig bent tijdens deze avond en met hoeveel personen. De informatie is zeer belangrijk voor de leerlingen die mee gaan. We verwachten dus in ieder geval de leerlingen op deze avond.
Tijdens deze avond geven wij informatie over de reis, verzekeringen, betalingen, voorwaarden, praktische tips voor de beginners, regels en afspraken, het gebied enz.

Annuleringsverzekering

Afgelopen jaren is gebleken dat door verschillende redenen op een laat moment leerlingen alsnog niet mee kunnen met de wintersportreis en vervolgens geen annuleringsverzekering hadden afgesloten. Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeringsmaatschappij. Een reisverzekering met extra dekking heeft de school afgesloten. 

Contactpersonen

Contactpersonen voor deze reis zijn Rob van Rooijen en Roel Lubbers
Telefoonnummer school: 0243584186                 
Rob van Rooijen: r.vrooijen@kandinskymolenhoek.nl
Roel Lubbers: r.lubbers@kandinskymolenhoek.nl

Kaart pistes

Inschrijfformulier wintersport 2019