Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Open dag

Woensdag 4 februari was onze jaarlijkse open dag. Er was die dag van alles te beleven in onze school voor leerlingen van de basisschool, hun ouders, buurtbewoners en alle andere belangstellenden. Zo konden bezoekers onder andere klimmen, trampoline springen, abseilen, dansen, boksen, strijken, tekenen en quizzen. Al die verschillende activiteiten maakten duidelijk dat onze school lerend en actief is. Het werd een geslaagde dag. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.   

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC06561 (640x428).jpg

Basisberoepsgerichte leerweg bij de beste van de provincie

De basisberoepsgerichte leerweg op het Kandinsky College Molenhoek behoort tot een van de betere in het land en is zelfs een van beste drie van de provincie Limburg. Dat blijk uit de Keuzegids Middelbare Scholen 2015. Deze keuzegids is samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en de gegevens zijn afkomstig van het ministerie van Onderwijs en de onderwijsinspectie.

Keuzegids Middelbare Scholen

Kandinsky Nieuws februari

Het Kandinsky Nieuws van februari is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Wintersportkamp

Het jaarlijkse wintersportkamp was weer een groot succes. Bekijk foto's in het fotoalbum en enkele video's op ons YouTube kanaal.

SDV workshops

Op donderdag 12 februari en vrijdag 13 februari organiseren respectievelijk de leerlingen van klas 4C en klas 4D workshops. De workshops hebben een creatief, sportief of een informatief karakter. Deze middag is een belangrijk onderdeel van het SDV programma en tevens een goede voorbereiding op de meesterproef. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/IMG_3259 (800x600) (480x360).jpg

Er zijn weer Open Dagen op ROC Nijmegen en ROC RijnIJssel

In het weekend van 30 en 31 januari zijn er open Dagen op ROC RijnIJssel in Arnhem. Ook op het Helicon MBO “Groen” College in Nijmegen zijn er Open Dagen in dat weekend. Op donderdag 05 februari 2015 is er een Open Dag op ROC Nijmegen van 16.00 - 20.00 uur. Voor de vierde klassers en hun ouders toch wel bijna de laatste kans om zich te oriënteren op het vervolgonderwijs.  Maar ook voor leerlingen uit de 3e klas een mooie gelegenheid om alvast een ROC van binnen te bekijken en informatie in te winnen over een studie na het behalen van het VMBO diploma op Kandinsky. Kijk voor verdere info op de sites: www.rijnijssel.nl , www.roc-nijmegen.nl , www.helicon.nl/mbo/

Voor verder informatie over de procedure bij de aanmeldingen ROC/MBO kunt u zich wenden tot Ton Broekmans, decaan;  via tel. 024 3584186 .

Extra kennismakingsmiddag

Vanwege grote belangstelling is er een extra kennismakingsmiddag ingepland op woensdag 11 februari.
Een kennismakingsmiddag is bedoeld voor geïnteresseerde meisjes en jongens van groep 8. Je maakt dan kennis met onze school en met enkele van onze docenten.
Lees meer over de kennismakingsmiddagen en inschrijven.

Open dag

Onze open dag is op woensdag 4 februari 2015 van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.
Een uitstekende gelegenheid voor aanstaande leerlingen, ouders en andere belangstellenden om kennis te maken met alles wat onze school te bieden heeft. Je maakt kennis met onze docenten en leermethoden en je kunt deelnemen aan allerlei (sportieve) activiteiten.

Onze school is gezond!

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Logo's en symbolen/gezonde-school-logo_web klein.jpg

Kandinsky Nieuws

Het Kandinsky Nieuws van oktober is verschenen, met daarin het laatste nieuws, verslagen en foto's van onze school.

Wintersportkamp

Ook dit jaar wordt er een wintersportkamp voor leerlingen georganiseerd. Vier dagen skiën of snowboarden in het Oostenrijkse skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang.
Inschrijven voor dit kamp is nu mogelijk.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/wintersportgebied.jpg

Schoolgids

In onze schoolgids vindt u de belangrijkste informatie over onze school.
Nu ook online te bekijken:

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/schoolgids1415.jpg 

Vensters voor Verantwoording

Om een transparant inzicht te geven in de resultaten van onze school, nemen wij deel aan het project 'Vensters voor Verantwoording'. In dit project wordt alle cijfermatige informatie over scholen voor voortgezet onderwijs, verzameld in één systeem. Deze informatie, afkomstig van DUO, Onderwijsinspectie en van de scholen zelf, wordt bewerkt en gevisualiseerd.

Lees meer over Vensters voor Verantwoording.

Alle open dagen in één app!

In de TKMST open dagen app vind je alle open dagen (mbo, hbo en wo) in Nederland.
Zeer handig dus als je je aan het oriënteren bent op een vervolgopleiding.

De app is beschikbaar voor je smartphone, maar ook als webapp.
Kijk voor meer informatie op www.tkmst.nl/opendagenapp.

School en topsport

Eindexamen VMBO en topsport. Gaat dat samen? In elk geval is het mogelijk hier op het Kandinsky College Molenhoek. Laura Aarts is druk met de voorbereidingen voor haar eindexamen én ze is keepster bij de Nationale A-senioren waterpolo.

Lees meer

PBS

Met ingang van dit schooljaar is onze school gestart met het project PBS, gericht op het stimuleren van positief gedrag.
Onder Organisatie -> PBS vind je nu een speciale PBS pagina, waar je de voortgang van dit project kunt volgen.