Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Ophalen kledingpakket

De bestelde kledingpakketten voor leerlingen kunnen opgehaald worden bij Zsports in Groesbeek:

Zsports
KLOOSTERSTRAAT 3a
6562AT GROESBEEK
024-3971073

Vakantie en nieuw schooljaar

Van maandag 20 juli t/m vrijdag 28 augustus is het zomervakantie. De leerlingen worden weer op school verwacht op dinsdag 1 september voor een eerste bijeenkomst met de klas en het ophalen van het rooster. Hierbij gelden de volgende tijden:

  • Klas 1B en 1D: 10.30 uur
  • Klas 1A en 1C: 13.00 uur
  • Alle tweede klassen: 13.00 uur
  • Alle derde klassen: 14.00 uur
  • Allle vierde klassen: 14.00 uur

Van woensdag 2 september t/m vrijdag 4 september zijn de introductiekampen.
De reguliere lessen starten op maandag 7 september.

Bekijk het kampboekje voor klas 1

Bekijk het kampboekje voor klas 2

Bekijk het kampboekje voor klas 3

Bekijk het kampboekje voor klas 4

Kandinsky Nieuws juli

Het Kandinsky Nieuws van juli is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Bounz

De projectweek werd op vrijdag afgesloten met een sportdag bij Bounz in de Honig fabriek in Nijmegen, een ruimte vol met trampolines. Een uitstekende plek om trefbal te spelen.

Bounz

Projectweek

De afgelopen dagen stonden in het teken van de projectweek. Drie dagen lang konden leerlingen deelnemen aan een zeer divers aanbod van workshops. Pizza bakken, 3D printen, haken, yoga, gamen, panna voetbal, mountainbiken, schminken, de keuze was enorm. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

Kandinsky Open

De Kandinsky Open was wederom een groot succes. Door een recordaantal deelnemers werd in vier poules gestreden om de beker. Na de poulefase volgden de halve finales en uiteraard de finale. Jarno en Rob namen het in de eindstrijd op tegen titelverdedigsters Famke en Tessa. Het werd een hoogstaande partij waarin Famke en Tessa hun titel prolongeerden.

Diplomering

Afgelopen vrijdag vond de diplomering plaats in de Wieken in Molenhoek. Het werd een feestelijke avond met zang, dans, toespraken, felicitaties en natuurlijk het ondertekenen van het diploma. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.

Geslaagd

Met trots melden wij dat al onze examenkandidaten geslaagd zijn! De leerlingen die aangewezen waren op een herkansing leverden een uitstekende prestatie, waardoor de totaalscore is uitgekomen op 100%.

Wij vieren dit heugelijke feit tijdens onze diplomering op vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur in De Wieken in Molenhoek.
Onder Lees meer is het overzicht te vinden van alle geslaagde leerlingen.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Teasers/100-procent-geslaagd.jpg

Lees meer

Olympic Moves

Vrijdag 5 juni was de finaledag van Olympic Moves. Tessa en Jarno deden namens onze school mee aan de tennisfinale.
Daar liepen zij vlogger Furtjuh tegen het lijf die meteen besloot om een balletje met hun te slaan:

Oriënterende stage klas 3B

Met een bezoek aan het IBT trainingscentrum van de politie in Elst als hoogtepunt heeft klas 3B ook de stage er op zitten. Drie weken lang waren zij buiten school in de praktijk bezig met een oriëntatie op hun toekomstige opleiding en beroepsrichting.

Lees meer

Schoolfeest

Vrijdag 29 mei was het schoolfeest in de Linde. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/IMG_5144 (640x427).jpg

Examens van start

Vandaag starten de leerlingen van de vierde klas met hun examens. Deze week staat het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) voor het beroepsgerichte vak (SDV) op het programma. Het CSPE bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel, waarin leerlingen hun vaardigheden moeten tonen tijdens een rollenspel.
Na de meivakantie zijn de centrale examens voor de andere vakken. De uitslag volgt op 11 juni.  

Examenstunt

Op hun laatste lesdag zijn de vierdejaars leerlingen traditiegetrouw de baas op school. Tijdens de examenstunt worden de schoolregels even niet zo nauw genomen en zo werd er afgelopen donderdag zelfs gelasergamed in de school, waarbij een spannende veldslag tussen docenten en leerlingen werd uitgevochten.

Oriënterende stage

Klas 3C is deze week begonnen met de oriënterende stageweken. Drie weken lang gaan zij allerlei praktijkopdrachten buiten school doen. Doel hiervan is dat de leerlingen bij zichzelf ontdekken welke opleidings- en beroepsrichting bij hen past. Maandagmorgen was 3C te gast voor een rondleiding op kinderdagverblijf de Broekies en bij ouderzorgcentrum de Malderburch in Malden. ’s Middags was er een praktijkgerichte opdracht in het winkelcentrum Malden en was er nog een ontmoeting met een buurt/jongerenwerker in Jongerencentrum SJEM. Dinsdag stond een bezoek aan Fitnesscentrum Sportspallace en de Beveiliging van CWZ in Nijmegen op het programma.

Lees meer

Succesvolle en zonnige avondvierdaagse

Met een recordaantal deelnemers en uitstekende weersomstandigheden heeft afgelopen week de avondvierdaagse van Mook-Middelaar plaatsgevonden. De leerlingen van de vierde klas hebben, als onderdeel van hun beroepsgerichte examen, wederom een mooie prestatie geleverd. De routes waren zorgvuldig uitgezet en liepen uiteraard voor een groot deel door de prachtige natuur rondom Molenhoek, Malden en Mook.
Van alle dagen zijn foto's gemaakt, te bekijken in ons fotoalbum.

Avondvierdaage 2015

Kandinsky is Supporter van Schoon

Op vrijdagmiddag 27 maart gingen tien leerlingen met vuilniszakken op pad om op het schoolplein en in de omgeving van de school rommel op te ruimen in het kader van de Nationale Opschoondag en ook om studiepunten te verdienen.
Maar liefst 12 zakken en 2 containers werden bijeen geraapt.

Niet alleen op Kandinsky gingen leerlingen aan de slag, ook op de basisscholen in Middelaar en Molenhoek zijn leerlingen op pad geweest, uiteraard begeleid door docenten en ouders. Ingezameld werden totaal 40(!) zakken, bijna allemaal tot de rand toe vol.

In totaal werden alleen al in de gemeente Mook en Middelaar 110 vuilniszakken vol afval bijeen geraapt. Opmerkelijk dat mensen zoveel afval zomaar weggooien.
Kandinsky is Supporter van Schoon en dus gooien wij ons afval gewoon in de afvalbak!

Nationale Opschoondag

Biologie practicum

Hoe kun je beter leren hoe een hart werkt dan door een echt exemplaar te ontleden? Met die gedachte wordt elk jaar het hartpracticum gehouden voor de vierdeklassers tijdens een les biologie. Met chirurgische precisie worden de (varkens)harten ontleed en bestudeerd.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC06710.JPG

Gastlessen

Na je opleiding op het Kandinsky College Molenhoek kun je veel verschillende richtingen op. Zodoende wordt er veel aandacht besteed aan oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen. Maandag 9 maart waren er diverse gastlessen voor leerlingen van klas 3, verzorgd door de politie en defensie. Naast theorie kwam ook de praktijk aan bod, zo was er een oefening in aanhoudingstechnieken. 

Gastles aanhoudingstechnieken

Workshops verenigen jong en oud

Op 12 en 13 februari verzorgden leerlingen van klas 4C en 4D workshops aan respectievelijk ouderen en leerlingen van een basisschool. De workshops vallen onder het beroepsgerichte programma van SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid). De leerlingen worden beoordeeld op de voorbereiding en uitvoering van de workshops.

Workshops SDV

Open dag

Woensdag 4 februari was onze jaarlijkse open dag. Er was die dag van alles te beleven in onze school voor leerlingen van de basisschool, hun ouders, buurtbewoners en alle andere belangstellenden. Zo konden bezoekers onder andere klimmen, trampoline springen, abseilen, dansen, boksen, strijken, tekenen en quizzen. Al die verschillende activiteiten maakten duidelijk dat onze school lerend en actief is. Het werd een geslaagde dag. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.   

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC06561 (640x428).jpg