Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

7 tegen 7 voetbaltoernooi

Op vrijdag 16 oktober vindt een 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de Eendracht. Wie mag zich een jaar lang “beste voetbalteam van Molenhoek” noemen? Dat betekent dus dat iedere mix van leerlingen mag. Klas 1 t/m 4, jongens en meisjes, leerlingen en natuurlijk ook docenten. 
De aanvang is om 15.00 uur. Schrijf je nu in!

ME oefening

Woensdag 23 september reisden tientallen leerlingen af naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan een ME oefening. In ruil voor studiepunten kropen zij in de rol van relschoppers in een voetbalstadion om zo de ME te trainen in het handhaven van de orde in het stadion. Bekijk de foto's en enkele filmpjes.

Roostervrije dag

In verband met een studiedag voor docenten gaan de lessen op dinsdag 29 september niet door en zijn de leerlingen dus vrij.
De school is die dag wel geopend en bereikbaar. 

GGD Limburg-Noord start gezondheidsmonitor Jeugd 2015

In oktober 2015 houdt de GGD Limburg-Noord een grootschalige enquête  onder leerlingen van klas 2 en 4 van scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Limburg-Noord. Dit onderzoek heet ‘Gezondheidsmonitor Jeugd 2015’ en ook onze school doet mee aan het onderzoek. Het doel is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. Met de resultaten wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren immers beter op school! In de informatiebrief voor ouders en op de website van de GGD vindt u meer informatie over het onderzoek.

Stages en studiepunten

Woensdagavond 16 september en maandagavond 21 september waren er informatieavonden voor klas 3 en 4. De PowerPoint presentaties over studiepunten, stages en vervolgopleidingen van Kitty Meijer en Ton Broekmans zijn te vinden op Magister ELO, onder Studiewijzers -> Studiepunten.

Schoolgids

In onze schoolgids vindt u de belangrijkste informatie over onze school.
Nu ook online te bekijken:

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/schoolgids-2015-2016.jpg

Introductiekampen

Vorige week zijn alle leerlingen op introductiekamp geweest. De eerste klassen verbleven twee dagen op school, klas 2 ging naar Ameland, de derde klassen volgden een actief programma in de Ardennen en klas 4 reisde af naar Londen.
Bekijk foto's van de kampen in ons fotoboek. 

Kandinsky Nieuws juli

Het Kandinsky Nieuws van juli is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Bounz

De projectweek werd op vrijdag afgesloten met een sportdag bij Bounz in de Honig fabriek in Nijmegen, een ruimte vol met trampolines. Een uitstekende plek om trefbal te spelen.

Bounz

Projectweek

De afgelopen dagen stonden in het teken van de projectweek. Drie dagen lang konden leerlingen deelnemen aan een zeer divers aanbod van workshops. Pizza bakken, 3D printen, haken, yoga, gamen, panna voetbal, mountainbiken, schminken, de keuze was enorm. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

Kandinsky Open

De Kandinsky Open was wederom een groot succes. Door een recordaantal deelnemers werd in vier poules gestreden om de beker. Na de poulefase volgden de halve finales en uiteraard de finale. Jarno en Rob namen het in de eindstrijd op tegen titelverdedigsters Famke en Tessa. Het werd een hoogstaande partij waarin Famke en Tessa hun titel prolongeerden.

Diplomering

Afgelopen vrijdag vond de diplomering plaats in de Wieken in Molenhoek. Het werd een feestelijke avond met zang, dans, toespraken, felicitaties en natuurlijk het ondertekenen van het diploma. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.

Geslaagd

Met trots melden wij dat al onze examenkandidaten geslaagd zijn! De leerlingen die aangewezen waren op een herkansing leverden een uitstekende prestatie, waardoor de totaalscore is uitgekomen op 100%.

Wij vieren dit heugelijke feit tijdens onze diplomering op vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur in De Wieken in Molenhoek.
Onder Lees meer is het overzicht te vinden van alle geslaagde leerlingen.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Teasers/100-procent-geslaagd.jpg

Lees meer

Olympic Moves

Vrijdag 5 juni was de finaledag van Olympic Moves. Tessa en Jarno deden namens onze school mee aan de tennisfinale.
Daar liepen zij vlogger Furtjuh tegen het lijf die meteen besloot om een balletje met hun te slaan:

Oriënterende stage klas 3B

Met een bezoek aan het IBT trainingscentrum van de politie in Elst als hoogtepunt heeft klas 3B ook de stage er op zitten. Drie weken lang waren zij buiten school in de praktijk bezig met een oriëntatie op hun toekomstige opleiding en beroepsrichting.

Lees meer

Schoolfeest

Vrijdag 29 mei was het schoolfeest in de Linde. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/IMG_5144 (640x427).jpg

Examens van start

Vandaag starten de leerlingen van de vierde klas met hun examens. Deze week staat het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) voor het beroepsgerichte vak (SDV) op het programma. Het CSPE bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel, waarin leerlingen hun vaardigheden moeten tonen tijdens een rollenspel.
Na de meivakantie zijn de centrale examens voor de andere vakken. De uitslag volgt op 11 juni.  

Examenstunt

Op hun laatste lesdag zijn de vierdejaars leerlingen traditiegetrouw de baas op school. Tijdens de examenstunt worden de schoolregels even niet zo nauw genomen en zo werd er afgelopen donderdag zelfs gelasergamed in de school, waarbij een spannende veldslag tussen docenten en leerlingen werd uitgevochten.

Oriënterende stage

Klas 3C is deze week begonnen met de oriënterende stageweken. Drie weken lang gaan zij allerlei praktijkopdrachten buiten school doen. Doel hiervan is dat de leerlingen bij zichzelf ontdekken welke opleidings- en beroepsrichting bij hen past. Maandagmorgen was 3C te gast voor een rondleiding op kinderdagverblijf de Broekies en bij ouderzorgcentrum de Malderburch in Malden. ’s Middags was er een praktijkgerichte opdracht in het winkelcentrum Malden en was er nog een ontmoeting met een buurt/jongerenwerker in Jongerencentrum SJEM. Dinsdag stond een bezoek aan Fitnesscentrum Sportspallace en de Beveiliging van CWZ in Nijmegen op het programma.

Lees meer

Succesvolle en zonnige avondvierdaagse

Met een recordaantal deelnemers en uitstekende weersomstandigheden heeft afgelopen week de avondvierdaagse van Mook-Middelaar plaatsgevonden. De leerlingen van de vierde klas hebben, als onderdeel van hun beroepsgerichte examen, wederom een mooie prestatie geleverd. De routes waren zorgvuldig uitgezet en liepen uiteraard voor een groot deel door de prachtige natuur rondom Molenhoek, Malden en Mook.
Van alle dagen zijn foto's gemaakt, te bekijken in ons fotoalbum.

Avondvierdaage 2015