Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Kandinsky Molenhoek op de 7heuvelenloop

Ook dit jaar is het Kandinsky College Molenhoek weer actief aanwezig op de 7heuvelenloop. Op zondag 15 november helpen 120 leerlingen mee als vrijwilliger bij de garderobetenten bij de start/finish en bij de drankenpost op de Derdebaan in Groesbeek. Ook lopen enkele leerlingen en medewerkers die dag de 15 kilometer over het heuvelachtige parcours. We wensen alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers veel succes en plezier!

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/7heuvelenloop.png

Wereldkampioen Muay Thai

Roan Korver uit klas 2B is dit weekend wereldkampioen Muay Thai geworden in Spanje.
Dit is een grootse prestatie en reden om hem vandaag een warm onthaal te geven bij zijn aankomst op school. Leerlingen van de onderbouw vormden een erehaag en in de kantine waren er lovende woorden van adjunct-directeur René Krechting.

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Wintersportkamp

Ook dit jaar wordt er een wintersportkamp voor leerlingen georganiseerd. Vier dagen skiën of snowboarden in het Oostenrijkse skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang.
Inschrijven voor dit kamp is nu mogelijk.

Kennismakingsmiddagen

Een kennismakingsmiddag is bedoeld voor geïnteresseerde meisjes en jongens van groep 8. Je maakt dan kennis met onze school en enkele van onze docenten.
Je kunt je nu aanmelden voor een kennismakingsmiddag.

Meer informatie en inschrijven.

Sportdag atletiek

De toetsweek van periode 1 werd in de bovenbouw afgesloten met een sportdag atletiek.
Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

Sportdag atletiek 

Kandinsky Nieuws oktober

Het Kandinsky Nieuws van oktober is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Eerste editie Kandinsky 7x7 voetbaltoernooi

Vrijdag 16 oktober vond de eerste editie van het Kandinsky 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de velden van voetbalvereniging de Eendracht in Mook.
Acht teams, waaronder een team met docenten en medewerkers, streden om de gouden schoen en om de eer zich een heel jaar het beste voetbalteam van de school te mogen noemen. Uiteindelijk bleek het team met de welluidende naam FC de Hotties, bestaande uit Wout, Max, Pim, Jur, Sjoerd, Tyrone en Rick, de sterkste.
Bekijk de foto's.

Winnaars voetbaltoernooi

7 tegen 7 voetbaltoernooi

Op vrijdag 16 oktober vindt een 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de Eendracht. Wie mag zich een jaar lang “beste voetbalteam van Molenhoek” noemen? Dat betekent dus dat iedere mix van leerlingen mag. Klas 1 t/m 4, jongens en meisjes, leerlingen en natuurlijk ook docenten. 
De aanvang is om 15.00 uur. Schrijf je nu in!

ME oefening

Woensdag 23 september reisden tientallen leerlingen af naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan een ME oefening. In ruil voor studiepunten kropen zij in de rol van relschoppers in een voetbalstadion om zo de ME te trainen in het handhaven van de orde in het stadion. Bekijk de foto's en enkele filmpjes.

GGD Limburg-Noord start gezondheidsmonitor Jeugd 2015

In oktober 2015 houdt de GGD Limburg-Noord een grootschalige enquête  onder leerlingen van klas 2 en 4 van scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Limburg-Noord. Dit onderzoek heet ‘Gezondheidsmonitor Jeugd 2015’ en ook onze school doet mee aan het onderzoek. Het doel is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. Met de resultaten wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren immers beter op school! In de informatiebrief voor ouders en op de website van de GGD vindt u meer informatie over het onderzoek.

Stages en studiepunten

Woensdagavond 16 september en maandagavond 21 september waren er informatieavonden voor klas 3 en 4. De PowerPoint presentaties over studiepunten, stages en vervolgopleidingen van Kitty Meijer en Ton Broekmans zijn te vinden op Magister ELO, onder Studiewijzers -> Studiepunten.

Schoolgids

In onze schoolgids vindt u de belangrijkste informatie over onze school.
Nu ook online te bekijken:

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/schoolgids-2015-2016.jpg

Introductiekampen

Vorige week zijn alle leerlingen op introductiekamp geweest. De eerste klassen verbleven twee dagen op school, klas 2 ging naar Ameland, de derde klassen volgden een actief programma in de Ardennen en klas 4 reisde af naar Londen.
Bekijk foto's van de kampen in ons fotoboek. 

Bounz

De projectweek werd op vrijdag afgesloten met een sportdag bij Bounz in de Honig fabriek in Nijmegen, een ruimte vol met trampolines. Een uitstekende plek om trefbal te spelen.

Bounz

Projectweek

De afgelopen dagen stonden in het teken van de projectweek. Drie dagen lang konden leerlingen deelnemen aan een zeer divers aanbod van workshops. Pizza bakken, 3D printen, haken, yoga, gamen, panna voetbal, mountainbiken, schminken, de keuze was enorm. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

Kandinsky Open

De Kandinsky Open was wederom een groot succes. Door een recordaantal deelnemers werd in vier poules gestreden om de beker. Na de poulefase volgden de halve finales en uiteraard de finale. Jarno en Rob namen het in de eindstrijd op tegen titelverdedigsters Famke en Tessa. Het werd een hoogstaande partij waarin Famke en Tessa hun titel prolongeerden.

Diplomering

Afgelopen vrijdag vond de diplomering plaats in de Wieken in Molenhoek. Het werd een feestelijke avond met zang, dans, toespraken, felicitaties en natuurlijk het ondertekenen van het diploma. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.

Geslaagd

Met trots melden wij dat al onze examenkandidaten geslaagd zijn! De leerlingen die aangewezen waren op een herkansing leverden een uitstekende prestatie, waardoor de totaalscore is uitgekomen op 100%.

Wij vieren dit heugelijke feit tijdens onze diplomering op vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur in De Wieken in Molenhoek.
Onder Lees meer is het overzicht te vinden van alle geslaagde leerlingen.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Teasers/100-procent-geslaagd.jpg

Lees meer