Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Open dag

Elk schooljaar houdt Kandinsky College Molenhoek een open dag. Een uitstekende gelegenheid voor aanstaande leerlingen, ouders en andere belangstellenden om kennis te maken met alles wat onze school te bieden heeft. Je maakt kennis met onze docenten en leermethoden en je kunt deelnemen aan allerlei (sportieve) activiteiten.

Onze open dag is op woensdag 17 februari 2016 van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Week van de wintersport

Deze week staat in het teken van wintersport.
Afgelopen week is de eerste groep wintersporters vertrokkken naar Oostenrijk en dinsdagavond vertrekt groep 2. Meer informatie over het wintersportkamp, inclusief het volledige kampboekje, lees je op deze pagina.

De leerlingen die niet op wintersportkamp gaan, verblijven woensdag 27 januari in Snowworld in Zoetermeer. Daar maken zij kennis met onder andere skiën en snowboarden. Die woensdag worden er dus geen lessen gegeven op school.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/wintersport 2015.jpg 

Kandinsky College Molenhoek uitgeroepen tot Excellente School!

Dat Kandinsky College Molenhoek een geweldige school is wisten wij als betrokkenen natuurlijk al langer. Maar dit is nu ook door een onafhankelijke jury bevestigd: wij zijn een Excellente School!

De school heeft dit predicaat gekregen vanwege de bijzonder mooie en intensieve manier waarop al sinds jaren samengewerkt wordt met tal van maatschappelijke partners. Deze duurzame samenwerking maakt dat het leren van leerlingen op onze school een uniek karakter heeft.
Daarnaast heeft de jury geconstateerd dat de kwaliteit van ons onderwijs goed is.
Het predicaat is een groot en meer dan terecht compliment voor het hele team en een bevestiging dat we met de school goed op koers zijn.

Excellente school

Informatieavond

Op woensdag 27 januari organiseren wij een informatieavond voor leerlingen van groep 8 en hun ouders.
Deze avond start om 19.00 uur op de Singel 124 in Molenhoek.

Naast deze informatieavond zijn er nog diverse andere mogelijkheden om kennis te maken met onze school, bekijk de mogelijkheden in dit overzicht.

Informatiemarkten

In januari worden voor de toekomstige brugklassers en hun ouders weer informatiemarkten georganiseerd.
Tijdens zo'n informatiemarkt presenteren verschillende scholen zich door middel van informatiestands (de markt) en voorlichtingsronden (presentaties).
Ook het Kandinsky College Molenhoek presenteert zich op de informatiemarkten. Je kunt ons vinden op de volgende locaties en data:

Lees meer

Workshops voor jong en oud

Op 16 en 17 december verzorgden leerlingen van klas 4C (klik voor foto's) en 4B workshops aan respectievelijk ouderen en leerlingen van een basisschool. De workshops vallen onder het beroepsgerichte programma van SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid). De leerlingen worden beoordeeld op de voorbereiding en uitvoering van de workshops.

Kandinsky nieuws december

Het Kandinsky Nieuws van december is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Kennismakingsmiddagen

Een kennismakingsmiddag is bedoeld voor geïnteresseerde meisjes en jongens van groep 8. Je maakt dan kennis met onze school en enkele van onze docenten.
Je kunt je nu aanmelden voor een kennismakingsmiddag.

Meer informatie en inschrijven.

Open dagen MBO

De periode van de Open Dagen is weer aangebroken. Dus zijn er op de MBO opleidingen weer verschillende  mogelijkheden om een kijkje te nemen. Bekijk hier het overzicht met de data en tijden.
Kijk voor verdere informatie op de sites: www.rijnijssel.nl, www.roc-nijmegen.nlwww.leijgraaf.nlwww.gildeopleidingen.nl en www.helicon.nl/mbo.

Neem voor verdere informatie over de procedure bij de aanmeldingen ROC/MBO contact op met Ton Broekmans, decaan;  via tel. 024 3584186 .

Kandinsky Molenhoek op de 7heuvelenloop

Ook dit jaar is het Kandinsky College Molenhoek weer actief aanwezig op de 7heuvelenloop. Op zondag 15 november helpen 120 leerlingen mee als vrijwilliger bij de garderobetenten bij de start/finish en bij de drankenpost op de Derdebaan in Groesbeek. Ook lopen enkele leerlingen en medewerkers die dag de 15 kilometer over het heuvelachtige parcours. We wensen alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers veel succes en plezier!

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/7heuvelenloop.png

Wereldkampioen Muay Thai

Roan Korver uit klas 2B is dit weekend wereldkampioen Muay Thai geworden in Spanje.
Dit is een grootse prestatie en reden om hem vandaag een warm onthaal te geven bij zijn aankomst op school. Leerlingen van de onderbouw vormden een erehaag en in de kantine waren er lovende woorden van adjunct-directeur René Krechting.

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Sportdag atletiek

De toetsweek van periode 1 werd in de bovenbouw afgesloten met een sportdag atletiek.
Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

Sportdag atletiek 

Kandinsky Nieuws oktober

Het Kandinsky Nieuws van oktober is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Eerste editie Kandinsky 7x7 voetbaltoernooi

Vrijdag 16 oktober vond de eerste editie van het Kandinsky 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de velden van voetbalvereniging de Eendracht in Mook.
Acht teams, waaronder een team met docenten en medewerkers, streden om de gouden schoen en om de eer zich een heel jaar het beste voetbalteam van de school te mogen noemen. Uiteindelijk bleek het team met de welluidende naam FC de Hotties, bestaande uit Wout, Max, Pim, Jur, Sjoerd, Tyrone en Rick, de sterkste.
Bekijk de foto's.

Winnaars voetbaltoernooi

7 tegen 7 voetbaltoernooi

Op vrijdag 16 oktober vindt een 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de Eendracht. Wie mag zich een jaar lang “beste voetbalteam van Molenhoek” noemen? Dat betekent dus dat iedere mix van leerlingen mag. Klas 1 t/m 4, jongens en meisjes, leerlingen en natuurlijk ook docenten. 
De aanvang is om 15.00 uur. Schrijf je nu in!

ME oefening

Woensdag 23 september reisden tientallen leerlingen af naar Zuid-Limburg om deel te nemen aan een ME oefening. In ruil voor studiepunten kropen zij in de rol van relschoppers in een voetbalstadion om zo de ME te trainen in het handhaven van de orde in het stadion. Bekijk de foto's en enkele filmpjes.

GGD Limburg-Noord start gezondheidsmonitor Jeugd 2015

In oktober 2015 houdt de GGD Limburg-Noord een grootschalige enquête  onder leerlingen van klas 2 en 4 van scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Limburg-Noord. Dit onderzoek heet ‘Gezondheidsmonitor Jeugd 2015’ en ook onze school doet mee aan het onderzoek. Het doel is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. Met de resultaten wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren immers beter op school! In de informatiebrief voor ouders en op de website van de GGD vindt u meer informatie over het onderzoek.

Stages en studiepunten

Woensdagavond 16 september en maandagavond 21 september waren er informatieavonden voor klas 3 en 4. De PowerPoint presentaties over studiepunten, stages en vervolgopleidingen van Kitty Meijer en Ton Broekmans zijn te vinden op Magister ELO, onder Studiewijzers -> Studiepunten.

Schoolgids

In onze schoolgids vindt u de belangrijkste informatie over onze school.
Nu ook online te bekijken:

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/schoolgids-2015-2016.jpg