Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Kandinsky Open

De Kandinsky Open was wederom een groot succes. Door een recordaantal deelnemers werd in vier poules gestreden om de beker. Na de poulefase volgden de halve finales en uiteraard de finale. Jarno en Rob namen het in de eindstrijd op tegen titelverdedigsters Famke en Tessa. Het werd een hoogstaande partij waarin Famke en Tessa hun titel prolongeerden.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC07773 (640x428) (640x428).jpg

Geslaagd

Met trots melden wij dat al onze examenkandidaten geslaagd zijn! De leerlingen die aangewezen waren op een herkansing leverden een uitstekende prestatie, waardoor de totaalscore is uitgekomen op 100%.

Wij vieren dit heugelijke feit tijdens onze diplomering op vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur in De Wieken in Molenhoek.
Onder Lees meer is het overzicht te vinden van alle geslaagde leerlingen.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Teasers/100-procent-geslaagd.jpg

Lees meer

Olympic Moves

Vrijdag 5 juni was de finaledag van Olympic Moves. Tessa en Jarno deden namens onze school mee aan de tennisfinale.
Daar liepen zij vlogger Furtjuh tegen het lijf die meteen besloot om een balletje met hun te slaan:

Oriënterende stage klas 3B

Met een bezoek aan het IBT trainingscentrum van de politie in Elst als hoogtepunt heeft klas 3B ook de stage er op zitten. Drie weken lang waren zij buiten school in de praktijk bezig met een oriëntatie op hun toekomstige opleiding en beroepsrichting.

Lees meer

Schoolfeest

Vrijdag 29 mei was het schoolfeest in de Linde. Bekijk de foto's in ons fotoboek.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/IMG_5144 (640x427).jpg

Kandinsky Nieuws mei

Het Kandinsky Nieuws van mei is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Examens van start

Vandaag starten de leerlingen van de vierde klas met hun examens. Deze week staat het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) voor het beroepsgerichte vak (SDV) op het programma. Het CSPE bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel, waarin leerlingen hun vaardigheden moeten tonen tijdens een rollenspel.
Na de meivakantie zijn de centrale examens voor de andere vakken. De uitslag volgt op 11 juni.  

Examenstunt

Op hun laatste lesdag zijn de vierdejaars leerlingen traditiegetrouw de baas op school. Tijdens de examenstunt worden de schoolregels even niet zo nauw genomen en zo werd er afgelopen donderdag zelfs gelasergamed in de school, waarbij een spannende veldslag tussen docenten en leerlingen werd uitgevochten.

Oriënterende stage

Klas 3C is deze week begonnen met de oriënterende stageweken. Drie weken lang gaan zij allerlei praktijkopdrachten buiten school doen. Doel hiervan is dat de leerlingen bij zichzelf ontdekken welke opleidings- en beroepsrichting bij hen past. Maandagmorgen was 3C te gast voor een rondleiding op kinderdagverblijf de Broekies en bij ouderzorgcentrum de Malderburch in Malden. ’s Middags was er een praktijkgerichte opdracht in het winkelcentrum Malden en was er nog een ontmoeting met een buurt/jongerenwerker in Jongerencentrum SJEM. Dinsdag stond een bezoek aan Fitnesscentrum Sportspallace en de Beveiliging van CWZ in Nijmegen op het programma.

Lees meer

Succesvolle en zonnige avondvierdaagse

Met een recordaantal deelnemers en uitstekende weersomstandigheden heeft afgelopen week de avondvierdaagse van Mook-Middelaar plaatsgevonden. De leerlingen van de vierde klas hebben, als onderdeel van hun beroepsgerichte examen, wederom een mooie prestatie geleverd. De routes waren zorgvuldig uitgezet en liepen uiteraard voor een groot deel door de prachtige natuur rondom Molenhoek, Malden en Mook.
Van alle dagen zijn foto's gemaakt, te bekijken in ons fotoalbum.

Avondvierdaage 2015

Kandinsky is Supporter van Schoon

Op vrijdagmiddag 27 maart gingen tien leerlingen met vuilniszakken op pad om op het schoolplein en in de omgeving van de school rommel op te ruimen in het kader van de Nationale Opschoondag en ook om studiepunten te verdienen.
Maar liefst 12 zakken en 2 containers werden bijeen geraapt.

Niet alleen op Kandinsky gingen leerlingen aan de slag, ook op de basisscholen in Middelaar en Molenhoek zijn leerlingen op pad geweest, uiteraard begeleid door docenten en ouders. Ingezameld werden totaal 40(!) zakken, bijna allemaal tot de rand toe vol.

In totaal werden alleen al in de gemeente Mook en Middelaar 110 vuilniszakken vol afval bijeen geraapt. Opmerkelijk dat mensen zoveel afval zomaar weggooien.
Kandinsky is Supporter van Schoon en dus gooien wij ons afval gewoon in de afvalbak!

Nationale Opschoondag

Biologie practicum

Hoe kun je beter leren hoe een hart werkt dan door een echt exemplaar te ontleden? Met die gedachte wordt elk jaar het hartpracticum gehouden voor de vierdeklassers tijdens een les biologie. Met chirurgische precisie worden de (varkens)harten ontleed en bestudeerd.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC06710.JPG

Gastlessen

Na je opleiding op het Kandinsky College Molenhoek kun je veel verschillende richtingen op. Zodoende wordt er veel aandacht besteed aan oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen. Maandag 9 maart waren er diverse gastlessen voor leerlingen van klas 3, verzorgd door de politie en defensie. Naast theorie kwam ook de praktijk aan bod, zo was er een oefening in aanhoudingstechnieken. 

Gastles aanhoudingstechnieken

Workshops verenigen jong en oud

Op 12 en 13 februari verzorgden leerlingen van klas 4C en 4D workshops aan respectievelijk ouderen en leerlingen van een basisschool. De workshops vallen onder het beroepsgerichte programma van SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid). De leerlingen worden beoordeeld op de voorbereiding en uitvoering van de workshops.

Workshops SDV

Open dag

Woensdag 4 februari was onze jaarlijkse open dag. Er was die dag van alles te beleven in onze school voor leerlingen van de basisschool, hun ouders, buurtbewoners en alle andere belangstellenden. Zo konden bezoekers onder andere klimmen, trampoline springen, abseilen, dansen, boksen, strijken, tekenen en quizzen. Al die verschillende activiteiten maakten duidelijk dat onze school lerend en actief is. Het werd een geslaagde dag. Bekijk de foto's in ons fotoalbum.   

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/DSC06561 (640x428).jpg

Basisberoepsgerichte leerweg bij de beste van de provincie

De basisberoepsgerichte leerweg op het Kandinsky College Molenhoek behoort tot een van de betere in het land en is zelfs een van beste drie van de provincie Limburg. Dat blijk uit de Keuzegids Middelbare Scholen 2015. Deze keuzegids is samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en de gegevens zijn afkomstig van het ministerie van Onderwijs en de onderwijsinspectie.

Keuzegids Middelbare Scholen

Wintersportkamp

Het jaarlijkse wintersportkamp was weer een groot succes. Bekijk foto's in het fotoalbum en enkele video's op ons YouTube kanaal.

SDV workshops

Op donderdag 12 februari en vrijdag 13 februari organiseren respectievelijk de leerlingen van klas 4C en klas 4D workshops. De workshops hebben een creatief, sportief of een informatief karakter. Deze middag is een belangrijk onderdeel van het SDV programma en tevens een goede voorbereiding op de meesterproef. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/IMG_3259 (800x600) (480x360).jpg

Er zijn weer Open Dagen op ROC Nijmegen en ROC RijnIJssel

In het weekend van 30 en 31 januari zijn er open Dagen op ROC RijnIJssel in Arnhem. Ook op het Helicon MBO “Groen” College in Nijmegen zijn er Open Dagen in dat weekend. Op donderdag 05 februari 2015 is er een Open Dag op ROC Nijmegen van 16.00 - 20.00 uur. Voor de vierde klassers en hun ouders toch wel bijna de laatste kans om zich te oriënteren op het vervolgonderwijs.  Maar ook voor leerlingen uit de 3e klas een mooie gelegenheid om alvast een ROC van binnen te bekijken en informatie in te winnen over een studie na het behalen van het VMBO diploma op Kandinsky. Kijk voor verdere info op de sites: www.rijnijssel.nl , www.roc-nijmegen.nl , www.helicon.nl/mbo/

Voor verder informatie over de procedure bij de aanmeldingen ROC/MBO kunt u zich wenden tot Ton Broekmans, decaan;  via tel. 024 3584186 .

Onze school is gezond!

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Logo's en symbolen/gezonde-school-logo_web klein.jpg