Kandinsky College Locatie Molenhoek

Nieuws

Kandinsky Open 2016

Op 1 juli vindt het jaarlijkse tennistoernooi Kandinsky Open plaats. (Oud-)leerlingen en medewerkers spelen in dubbels tegen elkaar voor de felbegeerde cup.
Meer informatie en inschrijven. 

Kandinsky Open 2016

Kandinsky nieuws april

Het Kandinsky Nieuws van april is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Meivakantie

In verband met een personeelsdag op dinsdag 26 april, Koningsdag op 27 april en de aansluitende meivakantie, zijn wij gesloten van 26 april t/m 8 mei.

Intocht avondvierdaagse

Vanavond is de intocht van de avondvierdaagse op de Singel in Molenhoek.
Vanaf 18.45 uur is iedereen welkom om de wandelaars binnen te halen.
Bekijk ook de foto's in ons fotoalbum en op onze Facebook pagina

Avondvierdaagse 2016 van start

Vanavond start de avondvierdaagse van de gemeente Mook Middelaar plaats. Sinds 10 jaar is de organisatie in handen van leerlingen van klas 4 van het Kandinsky College.
De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Aanmelden is nog mogelijk, ter plekke bij de aanmeldbalies.
Meer informatie

Avondvierdaagse Mook Middelaar

Sport in beeld

De afgelopen weken hebben leerlingen weer deelgenomen aan diverse sportactiviteiten, zoals klimmen, voetbal (Olympic Moves) en MMA (Mixed Martial Arts).
Bekijk de foto's in het fotoboek.

MMA klas 4 Veldvoetbal Olympic Moves

Tevredenheidsonderzoeken 2016

Het Kandinsky College vindt het belangrijk om inzicht te hebben in de wijze waarop leerlingen, ouders en medewerkers aankijken tegen onze school. Wat zijn onze sterke punten en welke zaken zijn voor verbetering vatbaar?

Om de tevredenheid over onze school te meten, zetten wij om de twee jaar een vragenlijst uit. Ouders hebben op woensdag 9 maart een e-mail ontvangen met daarin een uitnodiging en link voor deelname aan het (digitale) onderzoek. Mocht u onverhoopt de uitnodiging voor dit onderzoek niet ontvangen hebben, dan kunt u dit melden op r.huTevredenheidsonderzoeklsing@kandinsky.nl.

Het onderzoek onder de leerlingen wordt de komende tijd tijdens een les afgenomen. 

Aanmelding gesloten, geen loting

De deadline voor het aanmelden voor onze school is inmiddels verstreken. Het aantal aanmeldingen is uitgekomen op het door ons gewenste aantal, hierdoor is loting niet nodig.
Iedere leerling die zich bij ons heeft aangemeld, ontvangt spoedig nadere informatie van ons. 

Workshops voor jong en oud

Op 24 en 25 februari verzorgden leerlingen van klas 4A en 4D workshops aan respectievelijk ouderen en leerlingen van een basisschool. De workshops vallen onder het beroepsgerichte programma van SDV (Sport, Dienstverlening en Veiligheid). De leerlingen werden beoordeeld op de voorbereiding en uitvoering van de workshops.
Bekijk de foto's van de workshops in het fotoalbum.

Week van de wintersport

Deze week staat in het teken van wintersport.
Afgelopen week is de eerste groep wintersporters vertrokkken naar Oostenrijk en dinsdagavond vertrekt groep 2. Meer informatie over het wintersportkamp, inclusief het volledige kampboekje, lees je op deze pagina.

De leerlingen die niet op wintersportkamp gaan, verblijven woensdag 27 januari in Snowworld in Zoetermeer. Daar maken zij kennis met onder andere skiën en snowboarden. Die woensdag worden er dus geen lessen gegeven op school.

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/wintersport 2015.jpg 

Kandinsky College Molenhoek uitgeroepen tot Excellente School!

Dat Kandinsky College Molenhoek een geweldige school is wisten wij als betrokkenen natuurlijk al langer. Maar dit is nu ook door een onafhankelijke jury bevestigd: wij zijn een Excellente School!

De school heeft dit predicaat gekregen vanwege de bijzonder mooie en intensieve manier waarop al sinds jaren samengewerkt wordt met tal van maatschappelijke partners. Deze duurzame samenwerking maakt dat het leren van leerlingen op onze school een uniek karakter heeft.
Daarnaast heeft de jury geconstateerd dat de kwaliteit van ons onderwijs goed is.
Het predicaat is een groot en meer dan terecht compliment voor het hele team en een bevestiging dat we met de school goed op koers zijn.

Excellente school

Informatieavond

Op woensdag 27 januari organiseren wij een informatieavond voor leerlingen van groep 8 en hun ouders.
Deze avond start om 19.00 uur op de Singel 124 in Molenhoek.

Naast deze informatieavond zijn er nog diverse andere mogelijkheden om kennis te maken met onze school, bekijk de mogelijkheden in dit overzicht.

Informatiemarkten

In januari worden voor de toekomstige brugklassers en hun ouders weer informatiemarkten georganiseerd.
Tijdens zo'n informatiemarkt presenteren verschillende scholen zich door middel van informatiestands (de markt) en voorlichtingsronden (presentaties).
Ook het Kandinsky College Molenhoek presenteert zich op de informatiemarkten. Je kunt ons vinden op de volgende locaties en data:

Lees meer

Kennismakingsmiddagen

Een kennismakingsmiddag is bedoeld voor geïnteresseerde meisjes en jongens van groep 8. Je maakt dan kennis met onze school en enkele van onze docenten.
Je kunt je nu aanmelden voor een kennismakingsmiddag.

Meer informatie en inschrijven.

Open dagen MBO

De periode van de Open Dagen is weer aangebroken. Dus zijn er op de MBO opleidingen weer verschillende  mogelijkheden om een kijkje te nemen. Bekijk hier het overzicht met de data en tijden.
Kijk voor verdere informatie op de sites: www.rijnijssel.nl, www.roc-nijmegen.nlwww.leijgraaf.nlwww.gildeopleidingen.nl en www.helicon.nl/mbo.

Neem voor verdere informatie over de procedure bij de aanmeldingen ROC/MBO contact op met Ton Broekmans, decaan;  via tel. 024 3584186 .

Kandinsky Molenhoek op de 7heuvelenloop

Ook dit jaar is het Kandinsky College Molenhoek weer actief aanwezig op de 7heuvelenloop. Op zondag 15 november helpen 120 leerlingen mee als vrijwilliger bij de garderobetenten bij de start/finish en bij de drankenpost op de Derdebaan in Groesbeek. Ook lopen enkele leerlingen en medewerkers die dag de 15 kilometer over het heuvelachtige parcours. We wensen alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers veel succes en plezier!

tl_files/molenhoek/afbeeldingen/Pagina afbeeldingen/7heuvelenloop.png

Wereldkampioen Muay Thai

Roan Korver uit klas 2B is dit weekend wereldkampioen Muay Thai geworden in Spanje.
Dit is een grootse prestatie en reden om hem vandaag een warm onthaal te geven bij zijn aankomst op school. Leerlingen van de onderbouw vormden een erehaag en in de kantine waren er lovende woorden van adjunct-directeur René Krechting.

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Roan wereldkampioen Roan wereldkampioen

Sportdag atletiek

De toetsweek van periode 1 werd in de bovenbouw afgesloten met een sportdag atletiek.
Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

Sportdag atletiek 

Kandinsky Nieuws oktober

Het Kandinsky Nieuws van oktober is verschenen, met daarin onder andere de laatste ontwikkelingen in en rondom onze school en verslagen van activiteiten en excursies.

Eerste editie Kandinsky 7x7 voetbaltoernooi

Vrijdag 16 oktober vond de eerste editie van het Kandinsky 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats op de velden van voetbalvereniging de Eendracht in Mook.
Acht teams, waaronder een team met docenten en medewerkers, streden om de gouden schoen en om de eer zich een heel jaar het beste voetbalteam van de school te mogen noemen. Uiteindelijk bleek het team met de welluidende naam FC de Hotties, bestaande uit Wout, Max, Pim, Jur, Sjoerd, Tyrone en Rick, de sterkste.
Bekijk de foto's.

Winnaars voetbaltoernooi